Az ajakbőr ápolásának öt szabálya


Szelíd mosoly vagy szkeptikusan összeszorított, halvány ajkak?  Külső megjelenésünk és hangulatunk is függ attól, mennyire helyesen gondoskodunk „rózsás ajkainkról”.

Az ajakbőr ápolásának öt szabálya


1. Rendszeres hidratálás

Az ajkak bőre nagyon vékony és érzékeny, izzadság- és faggyúmirigyektől, és így – védőrétegektől is mentes, ezért ajkaink rendkívül szenvednek a nedvesség hiányától. A nedvesség hiányának eredményeként – szárazság, hámlás és fájdalmas repedések, később ráncok is keletkezhetnek. Ennek elkerülése érdekében ajkainkon rendszeresen szükséges hidratáló szereket használni, amit még a kozmetikumok alá is fel kell vinni. Ezen kívül, ha száraz a bőrünk jobb elhagyni az úgynevezett szuper tartós rúzsok alkalmazását, ami csak súlyosbítja a problémát.

2. Helyes táplálkozás

A rugalmasság hiánya és a korai öregedés vitaminhiány következménye lehet – általában az E-és B vitamin csoportok hiányára vezethető vissza, amelyeket érdemes beilleszteni az étrendbe az egészséges bőr, az ajkak, és a szervezet általános erősítése érdekében. A tápláló anyagok felvitele előtt nem árt enyhe hámlasztást alkalmazni és az ajkakat könnyedén megmasszírozni – ezekhez speciális szereket vagy szivacsot használhatunk.

3. Védelem a külső hatások ellen

Az ajkak bőre nem tartalmaz pigmenteket, így természetes úton nem tud védekezni a káros ultraibolya sugárzás ellen. A meleg nyári, és a „hideg” téli napsütés is – jó ok arra, hogy védőszereket használjunk. Ezen kívül kerülni kell a hirtelen hőmérséklet-változást étkezés közben is – ez nem csak az ajkak bőrének, de a fogzománcnak is árt.

4. Minőségi eszközök használata

Sok olcsó, glicerin és vazelin alapú kozmetikumot készítenek az ajkak ápolására, amelyek csak ideiglenes hidratáló hatást biztosítanak, de nem garantálják az ajkak bőrének védelmét a kiszáradástól. Továbbá, érdemes vigyázni az erős illatanyagok és az ajkak méretének növelésére szánt mentol és borstartalmú szerek használatával – lehet, hogy nem csak kellemes teltséget érhetünk el velük, hanem emellett kellemetlen égő, viszkető, irritáló hatást, sőt gyulladást is okozhatnak.

5. Rendszeres ápolás

Majdnem mindenki használ éjszakai arckrémet, de kevesen tudják, hogy az ajkak bőrének is szüksége van éjszakai ápolásra – hiszen a külső ingerek hiányában éppen éjjel leghatékonyabbak a szövetek regenerálódási és gyógyulási folyamatai. A Healthy Kiss éjjeli és nappali hatású ajakbalzsam – az ajkak bőrének 24 órás ápolását biztosító, innovatív komplex hatású termék. A rendszeres Healthy Kiss kezelés – táplálást, hidratálást, regenerálást, fiatalító hatást, az ajkak méretének látható növekedését bors és mentol nélkül, valamint fertőtlenítő és baktériumölő „segítséget” is jelent. Az ajak balzsamok összetevői közé tartozó illóolajoknak köszönhetően a balzsam segít a stressz enyhítésében és az érzelmi egyensúlyt fenntartásában.

Healthy Kiss – az  ajkaidnak egészsége és szépsége.

Vissza az fittmegoldasok.com   oldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .