Nincs menekvés?

A radioaktivitás szervezetre gyakorolt hatásának folyamatát hívják sugárzásnak. A sugárzás során a radioaktivitás romboló energiája továbbítódik a sejtekhez, miközben megváltoztatja vagy megsemmisíti azokat. A sugárzás képes

Veszélyes sugárjel földgömb

megváltoztathatni a DNS-t, genetikai károsodáshoz és ezáltal mutációhoz vezethet.

Minél magasabb a sugárzási szint, minél hosszabb ideig tart a hatása – annál magasabb a kockázat. A sugárzás feketelistáján szörnyű és súlyos betegségek szerepelnek: akkut sugárbetegség, meddőség, a központi idegrendszer zavarai, immunbetegségek, anyagcserezavarok, és végül a rák. A sugárzás még kis dózisban is elősegítheti a daganatos betegségek kialakulását.

A rák – korunk csapása. Évente 8 millió ember életét követeli. Az orvosok előrejelzései szerint, ha 2030-ig nem változik a helyzet, bolygónk lakosságából minden évben 17 millió ember fog meghalni rákban.

Egészségünkért érzett félelmünk azonban néha extrém és veszélyes tettekre késztet bennünket. A japán Fukushima atomerőmű 2011. tavaszi balesete után a jódtartalmú  készítmények soha nem látott mértékű felvásárlási láza kezdődött meg a lakosság körében. A baleset helyszínéhez közeli területek gyógyszertárait szó szerint megrohamozták. Minden jód-tartalmú gyógyszerkészletet kimerítettek, a 14 tablettás kálium- jodid csomag egy online aukció során például több száz dollárért kelt el. Hasonló helyzet volt megfigyelhető Kínában, Ausztráliában,  Malajziában, a Fülöp-szigeteken és a Csendes-óceáni térség más országaiban.

A WHO szakértői nyilatkozatot adtak ki arról, hogy a jód-tartalmú készítmények nem védenek a sugárzás káros hatásai ellen, mivel csak a radioaktív jód izotópok ellen védenek.

A készítmények túladagolása súlyos szövődményekhez vezethet, különösen terhes nőknél és a krónikus betegségben, például veseelégtelenségben szenvedőknél. A sugárzás elleni küzdelem egy másik eszköze a személyi sugárzásmérő, ami a kockázat mértékét mutatja ugyan, de nem véd meg a sugárzástól. Igen, rendkívül hasznos eszköz az áruházakban, a piacon vagy a lakás radioaktív sugárzásának mérésére. De a teljes értékű  küzdelemhez nem elég csak megtalálni az ellenséget, semlegesíteni is kell.

Di Guard nano

Természetes Testőr Neked a Káros Sugárzások Ellen!

Újdonság a táplálék – kiegészítők piacán, fokozottan ajánlom Mindenkinek.

Látogass meg – oldalamon bővebben is olvashatsz róla!

Kattints ide!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .