Sugárzás ami körül vesz

A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG ANOMÁLIÁI, vagyis „MINDENKINEK SAJÁT CSERNOBIL-ja veszi körül „

Beszéljünk a sugárzásról, amit elkerülni nem lehet, de ami ellen, ha akarunk, tudunk védekezni. Sugárzást kapunk a világűrből, a Napból, a talajban lerakódó anyagokból, a radonból, de magában az emberben is felhalmozódik az élelmiszerekből, a levegőből és a vízből származó kálium-40-ből és rubídium-87-ből.

Egyre gyakrabban rögzítenek olyan eseteket, amikor üdülőházak tulajdonosai vagy a nyaralásból hazatérők kórházba kerülnek gyengeségre és rossz közérzetre panaszkodva, aminek oka, ahogy ez általában kiderül, a radon.

Beszéljünk a sugárzásról

A WHO meghatározása szerint „a radon egy kémiailag semleges, illat, szín és íz nélküli, természetben előforduló radioaktív gáz. Az urán természetes radioaktív bomlása során képződik, megtalálható a kőzetekben és a talajban. A talajból könnyen a levegőbe kerül, ahol rövid életű termékekre bomlik, a radon úgynevezett leánytermékeire. Bomlásuk során ezek a radon termékek radioaktív alfa-részecskéket bocsátanak ki és a levegőben található aeroszolokhoz, porhoz és egyéb részecskékhez csatlakoznak. A radon termékek belélegzésükkor lerakódnak a légutakat borító sejtekben, ahol az alfa-részecskék károsíthatják a DNS-t és akár tüdőrákot is okozhatnak. „

A radon megtalálható a vízben is, így a föld alatti forrásokból származó vízben jelentősen több radon lehet, mint a felszíni vizekben

A WHO adatai szerint a radon és a dohányzás több országban az 1. és 2. helyen osztozik a tüdőrákot okozó hatások sorában. Így, a folyamatban részt vevő radon 3-14%-ban felelős a betegség kialakulásáért.

A tüdőrák kialakulásához már a radon gáz alacsony koncentrációja is elegendő, így a legtöbb embernél a problémát nem a gáz mennyisége, hanem a saját falaik között fellelhető radon hosszabb időszakon át tartó belélegzése okozza. Az ilyen „együttélés” nagyon komolyan növeli a tüdőrák kialakulásának kockázatát, amit a különböző kontinenseken végzett kutatások is megerősítenek. A gáz különböző utakon keresztül jut be a házba – építőanyag pórusok, a vasbeton szerkezetek repedései, hasadékok, a szennyvíz-és csatornarendszer. A radon koncentráció általában magasabb a pincében és az alacsonyabb szinteken (közelebb a talajhoz).Radon káros sugárzása

De nem menekülhetünk el bolygónkról, nem hagyhatjuk el a sugárzással szennyezett élelmiszerek fogyasztását, és elkerülhetetlenül sugárzásnak vagyunk kitéve, ahányszor repülőn utazunk. A sugárzás elleni védekezés radikális megoldása nélkül azonban minden egyéb, az egészségünk megóvására tett erőfeszítésünk értelmét veszíti. Védelem nélkül akut sugárbetegségre, rákra, szervezetünk mutációjára, meddőségre, a központi idegrendszer zavaraira, az immunrendszer megbetegedésére és más elváltozásokra vagyunk ítélve.

Sugárzó Egészségtelenség!

Ebben a korban két baleset kapott nagyobb nyilvánosságot Fukusima előtt. Az egyik 1979-ben az egyesült államokbeli Three Miles Islandban, a másik 1986-ban az ukrajnai Csernobilban. Érthető módon ez utóbbi érintett bennünket közelebbről.

100 kilométeres körzetben elképesztő módon megemelkedett a kora- és torzszülések, a leukémiás és egyéb daganatos megbetegedések száma is. Ez utóbbi ébresztette rá a világot a valódi veszélyekre, hiszen Kelet -és Nyugat Európában, Ázsia és az USA egyes területein is jelentős radioaktív sugárzást mértek!

Ezeknek az aránylag „kisebb” dózisú sugárzásoknak a hatására pedig olyan változások lépnek fel az emberi DNS-ben, melyek évekkel később vezetnek idült betegségekhez, daganatos elváltozásokhoz.

 

Az erősen radioaktív eső Csernobil után Magyarországon, Zala megyére hullott, ahol aztán ijesztően megemelkedett a vastagbélrákok száma.

Az egészségkárosító izotópok ugyanis elsősorban a gyökérzöldségekben, gombákban halmozódnak fel!

Fukusima ugyan elég messzinek tűnik, de a globalizáció viszonyait ismerve azért mindenkiben felmerül a kérdés: vajon ez a katasztrófa mennyiben érintheti a mi egészségünket?

Sajnálatos módon a radioaktív izotópok felhalmozódnak a táplálékláncban. Bekerülnek a zöldségekbe, a tejbe, a planktonokon keresztül a halakba és más tengeri élőlényekbe.

A világkereskedelem törvényei szerint azonban a nyersanyagok, állati tápok, mélyhűtött áruk oly sok feldolgozási folyamaton és szállításon esnek át, hogy a végtermék pontos származási helye nehezen vagy egyáltalán nem kideríthető!

Japánban Fukusimá-ban 6 reaktor okozott világméretű gondot (emlékeztetőül: Csernobil-ban egy reaktornál történt hiba!)

A csernobili és a fukusimai balesetnél is a három radioaktív elem játszotta a főszerepet: jód 131, a cézium 137 és a stroncium 90. Ezekhez csatlakozik még a japán erőműben használt plutónium-dioxid, amely a világ legveszélyesebb mérgeihez tartozik. Néhány milligramm halált okoz, ráadásul ennek az elemnek minden izotópja radioaktív.

A JÓD, pajzsmirigyünk hormontermeléséhez elengedhetetlenül szükséges elem. A 127-es, stabil jód az, amit ez a belső elválasztású mirigy normál körülmények között felhasznál. A probléma ott van, hogy a veszélyes / 123, 125, 126, 128, 129, 130 és legfőképpen a 131-es/ izotópokat pajzsmirigyünk nem tudja a természetes 127-es izotóptól elkülöníteni, így azok is beépülnek, és a sejtfunkciók megkárosításával daganatos elváltozásokat okoznak.

A legveszélyesebb 131-es jód felezési ideje azonban szerencsére mindössze  7  nap, vagyis ennyi idő alatt csökken a felére kórokozó aktivitása.

A Japántól való nagy távolság miatt tehát Európára nézve ennek a veszélye minimális / tehát felesleges emiatt kálium-jodid tablettákat vásárolni a patikákban/

A jódénál sokkal veszélyesebb a kiszabaduló másik két elem, a cézium és a stroncium!

A Cézium önmagában nem mérgező, de a 137-es izotópja, amely a reaktorokban keletkezik, durván elfoglalja a szervezetben a kálium helyét – például a csontokban -, és a csontvelő károsításával fehérvérűséget, egyéb daganatot idézhet elő.

Igazi veszélye az, hogy felezési ideje 30 év, így 25 évvel a csernobili katasztrófa után is erősen aktív megbetegítő hatása a földekben, a gombákban, a vadállatok húsában és nemcsak Ukrajnában!

A Stronciumnak a természetben a 84-es, 86-os, 87-es és 88-as nem mérgező alakjai fordulnak elő.

Az atomerőmű – balesetekben a céziuménál sokkal kisebb mennyiségben kiszabaduló 90-es izotópja szintén a csontokba és a fogakba épül be.

Legfőbb beviteli forrásként a tejet szokták megemlíteni.

A Stroncium 90 egyik fő veszélye a Céziuméhoz hasonló, nagyon hosszú, 28 éves felezési időben rejlik!

A másik, különösen veszélyes helyzetet pedig a tengervízbe folyó stroncium alakítja ki.

A halak egyik alapvető táplálékául szolgáló planktonfajta az ACATHARIAS sejtvázát ugyanis kizárólag stroncium-szulfátból építi fel, így az egész tápláléklánc kórokozó valószínűsége aggasztóan megnő!

Szervezetünket naponta több forrásból éri élettani folyamatokra káros ionizáló sugárzás.

A károsodásnak leginkább kitett sejtjeink a nyirokrendszerben találhatók, vagyis az immunrendszerünk alapjai érintettek!

Az érzékenységi sorrendben az ivarsejtek, a csontvelő, a bélnyálkahártya sejtjei, a máj, a tüdőhólyagocskák majd az epeutak sejtjei következnek. A legellenállóbbak az idegsejtek, a csontsejtek az izom – és kötőszöveti sejtek.

Egyértelmű, hogy az ózonréteg fogyása, a röntgen, CT-, MRI- vizsgálatok ugrásszerű megszaporodása és a többi forrás felerősödése folytán bizonyos, hogy ez a kórokozó tényező is jelentősen hozzájárul nem csak a rosszindulatú daganatok számának növekedéséhez, hanem egyre fiatalabb korban való megjelenéséhez is.

Ráadásul az ivarsejteket érő sugárzás hatására nő a mutációk száma, és a nemzés révén a mutációk megmaradnak. Ennek eredményeként a következő generációkban emelkedő számban fognak majd megjelenni a genetikai defektusok.

Mielőtt végképp kétségbe esnénk, tudnunk kell, hogy megelőzés terén rendkívül sokat tehetünk az ionizáló sugárzások káros hatásai ellen.

Folytassunk egészséges életmódot. A megelőzés, a gondolkodás és táplálkozás megreformálása legyen napi szinten, gondolkodásunk alapja!

Váljon fontossá a rendszeres testmozgás!

Természetes legyen az, hogy táplálék-kiegészítőkkel segítjük a szervezetünk mindennapi feladatait.

A Vision termékek között különös figyelmet érdemelnek a biológiailag aktív étrend-kiegészítők, amelyek közvetlenül befolyásolják a szervezet védekezőképességét és aktívan felszámolják a sugárzás fenyegető hatásait.

Ezek a termékek az Antiox +, Detox +, Sveltform +, Beesk, Granatin Q10, Mega, Safe-to-see, Cupers Neo, Nature Tan, és a Brain-O-Flex. Sokféleképpen hatnak a szervezetre, de ebben az esetben első helyre méregtelenítő, immunserkentő és antioxidáns tulajdonságaik kerülnek.

Ma már azonban az egyedülálló speciális termék, a D i Guard nano is rendelkezésünkre áll.
Hatásai a következők:

  • Védelem a sugárzás hatásai ellen
  • Méreganyagok és nehézfémek kivonása a szervezetből
  • Az immunrendszer és a teljes szervezet megerősítése
  • Segít a fertőzés elleni küzdelemben (bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenállás, például E. coli)
  • Jobb emésztés
  • Javul a máj és az epehólyag tevékenysége
  • Aktív regeneráló hatás

D i Guard nano garantáltan elfoglalja jogos helyét az új Vision termékek között, hatékony védelmet biztosítva a sugárzás halálos hatásai ellen.