Gyógyszerek nélkül

HOGYAN VÉDJÜK CÉLSZERVEINKET GYÓGYSZEREK HASZNÁLATA NÉLKÜL?

 

A „gyógyszer” szó jelentése különböző  időkben különböző szereket takart. Hippokratesz i.e. a IV században így fogalmazott:

„Ételed legyen a gyógyszered”.

Ez valóban így van, pontosan a növények és annak gyökerei, termései, levelei segítettek megőrizni az őseink egészségét  és erejét.

Ezután jött a Középkor a barbár orvosi kísérletekkel, amikor minden megbetegedést műtéttel gyógyítottak, érzéstelenítőként  a fakalapáccsal fejre mért ütést alkalmazták, vagy dohány beöntést használtak.

Az orvostudomány folyamatosan fejlődött, újabb, emberségesebb szereket kínálva – labdacs, folyékony gyógyszerkeverékek és porok, amelyek sajnos melléhatásokkal rendelkeznek. Minél hatásosabb volt egy szer, annál hosszabb volt a mellékhatásainak a listája. Statisztikai kimutatások szerint a korházi ápolásra szorulók 5%-a a gyógyszeres szövődmények miatt.

A manapság megjelent biológiailag aktív étrend-kiegészítők igazi újdonságként szerepelnek a különböző megbetegedések megelőzésében.

A biológiailag aktív étrend-kiegészítők az egészséges életmód fontos attribútumát jelentik és a Wellness világba vezető kaput. Fontos megjegyezni, hogy a biológiailag aktív étrend- kiegészítők egyedisége abban rejlik, hogy a teljes értékű hatásuk a hosszú távú fogyasztásukban rejlik.

Ideális esetben, a szervezet vitamin és ásványi anyag bevitelének állandónak kell lennie. Ilyen módon a biológiailag aktív étrend-kiegészítőket – mint egyik téglát felhasználva a másik után – az egészségünk várának tervszerű építésének kell tekinteni.

Az emberi szervezet gyakran nem csak „hosszú”, hanem operatív „azonnali” védelemre is szorulhat. Az egészségre leselkedő veszélyek gyakran váratlanul lépnek fel és pontszerűen károsítják a célszerveinket. Természetesen az egészséges biológiailag aktív étrend-kiegészítők folyamatos fogyasztása által megerősített szervezet könnyebben fogja viselni az e fajta csapásokat. Azonban a hatékonyabb védelem érdekében, a biológiailag aktív étrend-kiegészítők fogyasztása mellett az ehhez hasonló veszélyek feltartóztatására  „mobilisabb” szerek használata is szükséges.

Az orvostudomány, mint bármely más tudomány,spirálisan fejlődik. A XX. Századi  fejlődés új fordulata a Clever Food termék  – az intelligens élelmiszer feltalálása volt. Nem gyógyszer és nem is biológiailag aktív  étrend-kiegészítő, hanem – élelmiszer. De nem csupán egy egyszerű élelmiszer. A Clever Food nem csak fizikai hatással rendelkezik, hanem jelzőlámpáként hat az agyra, amely azonnal irányító jelzéseket küld, ezzel szabályozva az egész szervezet működését.

D4X My UnitDose  – az első innovációs antidótum  termék a Vision Clever Food termékcsaládjában.

D4X My UnitDose  – gyorsan és hatékonyan védi a célszerveket. Elősegíti a vérkeringés  normalizálását, a vér koleszterin szintjének  csökkentését, energiát ad a szervezetnek, lassítja az öregedési folyamatokat, javítja a sejt-légzést, kedvezően hat az agy,  a szív, a máj, a vese, a tüdő, a gyomor, a  bélrendszer, a timusz és a hasnyálmirigy működésére.

D4X My UnitDose  – nem helyettesíti a biológiailag aktív étrend-kiegészítők hatását és az egészséges táplálkozást. A Vision új terméke egy szükséges kiegészítője mindannak, amit a Cég felajánl a Wellness híveinek.

Emellett, mivel a D4X My UnitDose  egy élelmiszer – kizárólag természetes összetevőkből áll. A mindennapi étkezés esetén, olyan gyakran fogyaszthatjuk, amilyen gyakran szükségét érezzük.

 MINEK KÖSZÖNHETŐ A D4X My UnitDose HATÁSA?

A D4X My UnitDose  intelligens élelmiszer – a természetes összetevők és a legújabb szabadalmazott gyártási technológiák egyedi ötvözete.

Intelligens Táplálék

Összetétel:

Elsősorban ki szeretnénk emelni, hogy a D4X My UnitDose összetevői a világ ökológiailag legtisztább régióiból származnak.

A termék minősége teljes mértékben megfelel a nemzetközi ISO, GMP és Ecocert szabványainak. A termék összetétele – méz, borostyánkősav és egy „VIP-koktél”, amely három értékes növényi összetevőt tartalmaz:

csipkebogyó, hibiszkusz és galagonya.

Ez a különleges természetes „csokor” csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik.

A formula és a technológiák

A D4X My UnitDose rendkívüli hatása a szervezetre nem csak a termék összetételén alapszik, hanem az egyedi formuláján is. Ha párhuzamot akarunk vonni, megjegyezhetjük, hogy csak meghatározott arányban vett salétromból, szénből         és kénből kapunk lőport. Így működnek a természetes összetevők is, amelyek csak meghatározott kombinációban válnak

D4X My UnitDose  erős antidótummá, emellett megőrzik és megsokszorosítják minden összetevő „robbantó” erejét.

A D4X My UnitDose még egy sajátossága – a gyártás során használt egyedi nanotechnológia  Elsősorban, felbontás nélküli  szelektív kivonás, amely által egyedi módon a növényi nyersanyagból, káros adalékoktól mentesen, „célzottan” nyerik ki az értékes elemeket. Hiszen az ideális körülmények között termesztett növények is tartalmaznak káros anyagokat „feltételesen elfogadott mértékben”, amelyektől csak molekuláris  szinten lehet megszabadulni.

Egy másik Vision know-how – a molekuláris homogenizálás. Általában az egyszerű homogenizálást  az élelmiszeriparban széles körben alkalmazzák. Segítségével az élelmiszereknek egy fajta homogén struktúráját érik el (például gyerek püré vagy tej).

Az iyen fajta étel finomabb, tárolási ideje hosszabb és a szervezet jobban tudja hasznosítani. A molekuláris szintű homogenizálás pedig sokszorosára erősíti ezen tulajdonságokat, és lehetőséget ad az élelmiszer molekuláinak „beprogramozására”.

A homogenizálásnak köszönhetően a D4X My UnitDose részecskék hatásosan tudnak bejutni a szervezet nehezen megközelíthető részeibe, és „jelzést” adnak a célszervek védelmére a környezet kedvezőtlen hatásaival és a káros életmóddal szemben.

Továbbá a molekuláris homogenizálás megőrzi a termék egyedi tulajdonságait különböző tartósítószerek és drága csomagolás felhasználása nélkül, ami elérhetővé teszi a terméket a fogyasztók számára.

Molekuláris homogenizálás

(homogenes (görög) – homogén) – egy olyan folyamat, melynek során molekuláris szinten egy egyedi, homogén struktúrájú összetételt kapunk. 1 nanométer = 1 milliárdnyi része a méternek.(azaz méter 10-9 ).

ELSŐSORBAN KINEK VAN SZÜKSÉGE A  D4X My UnitDose TERMÉKRE?

A D4X My UnitDose terméket “bestsellernek” nevezik, hiszen minden korkategóriában közkedvelt. Az antidótum termék, ami időszerű és biztos védelmet nyújt, mindenki számára szükséges kortól, foglalkozástól és életmódtól függetlenül.

Győződj meg saját magad arról, hogy a hasznos lehet finom is! Természetesen, a fogyasztása előtt konzultáljon a Vision szakértőjével!

Természetesen bővebben olvashatsz az alábbi linkre kattintva.

http://fittmegoldasok.com/d4x-jovo-taplaleka

 

 

 

 

 

 

 


Melyek a Célszerveink?

MIÉRT KELL VÉDENI CÉLSZERVEINKET?

Célszerveknek nevezzük azokat a szerveket vagy szöveteket, amelyekre bizonyos anyagok  vagy káros tényezők legjobban hatnak: a stressz, a nikotin, az alkohol, a szennyezett környezet és az indokolatlan gyógyszer fogyasztás. Ezen tényezők „célzott támadásakor” a legsebezhetőbb, a legvédtelenebb és a legtörékenyebb szerveknek pontosan a szervezet életfontosságú központjai bizonyulnak:

szív, máj, vese, tüdő, idegrendszer.

– Manapság a megbetegedések 90%-át a stressz okozza.

– A depresszió a munkaképesség elvesztéséhez vezető megbetegedések listájának második helyén áll, ez a legelterjedtebb megbetegedés a nők körében.

– A dohányzás eredményeként évente több mint öt millió ember veszti életét, az onkológiai megbetegedések miatti elhalálozások 30%-ának hátterében a dohányzás áll. A passzív dohányzás nem jelent kisebb veszélyt – egy zárt térben eltöltött 8 óra dohányzó emberek mellett, felér napi 5 szál elszívott cigarettával.

– A fastfood rendszeres fogyasztása elzsírosodáshoz, az immunrendszer működési

zavaraihoz, gyomorhuruthoz, gyomor- és nyombélfekélyhez, hasnyálmirigy gyulladáshoz és onkológiai megbetegedésekhez vezet. Azonban a „megszokott” ételeket sem mondhatjuk teljesen egészségesnek. Egy év alatt egy felnőtt ember szervezetébe átlagosan három kilogramm káros vegyi anyag kerül be az elfogyasztott élelmiszerekkel.

– Az alváshiány is káros hatással van a célszervekre. Kedvez a plakkok kialakulásának a szívartériákban, melyek leszakadása agyvérzéshez vezethet. Emellett az alváshiány hatással van az idegrendszerre, rontja a közérzetet, csökkenti a munkaképességet és végső soron depresszióhoz vezet. Minden álmatlan éjszaka egyenlő értékű egy súlyos alkoholmérgezéssel.

– A stressz, a helytelen táplálkozás és a káros szokások odafigyeléssel kezelhető tényezők, de a környezet káros hatásaival szemben tehetetlenek vagyunk. A tiszta levegőt, a friss szelet, a vegyi anyagoktól mentes folyó- és tó vízet, a egy szermentes mezőket és kerteket – lehetetlen megvenni. A WHO adatai szerint, az újonnan kialakult veszélyes tényezők 90%-a pontosan a környezet faktoraival kapcsolódik össze.

   Évente közel 2 millió ember korai halálát  váltja ki a    globális levegőszennyezettség.

      A WHO (Egészségügyi Világszervezet) felhívja a figyelmet arra, hogy a világon az elhalálozások

75%-át a környezet és az egészségtelen életmód váltja ki – a stressz, a  káros szokások és a kedvezőtlen környezet. Ezen káros tényezők  minden évben, minden hónapban és minden nap pusztító csapásokat mérnek az emberek egészségére.

Napi szinten tesszük kockára a saját egészségünket, a célszerveket pedig újabb és újabb támadások érik. Naponta mennyi időt töltünk a természetben élvezve a tiszta levegőt? Milyen gyakran lélegezzük be a városi szmogot? Gondolkozzon el, hogy a mai ebédje mennyire volt egészséges és vitaminokban gazdag? Mennyi időt szán alvásra és milyen mélyen alszik?

A célszerveinknek állandó, hatékony és gyors védelemre van szükségük. Ezt olyan termékkel érhetjük el, amely esernyőként működik, azaz mindig kéznél van és az aggasztó felhők megjelenésekor azonnali védelmet nyújt.

HOGYAN VÉDJÜK CÉLSZERVEINKET GYÓGYSZEREK HASZNÁLATA NÉLKÜL?

Hova is tűnt belőlünk a lendület?

Megnyugtatlak már van megoldás  több is, mint gondolnád!

Energia Pár Perc Alatt !

Fedezzed fel rejtett energiát – D4X Smart Food!

ELSŐSORBAN KINEK VAN SZÜKSÉGE A  D4X My UnitDose TERMÉKRE?

A D4X My UnitDose terméket “bestsellernek” nevezik, hiszen minden korkategóriában közkedvelt. Az antidótum termék, ami időszerű és biztos védelmet nyújt, mindenki számára szükséges kortól, foglalkozástól és életmódtól függetlenül.

A  D4X My UnitDose különösen ajánlott:

A városban lakóknak, akik napi szinten lélegzik be a szmogot, a füstöt és a kipufogógázt;

A tanulók számára a tanév idején;

A főiskolai, egyetemi hallgatók számára a szellemi túlterheltség idején;

Azoknak az embereknek,akiknek gyenge az immunrendszere;

A fastfood kedvelőinek és az egészséges táplálkozást kerülő emberek számára;

A dohányzóknak és az alkoholfogyasztóknak;

A káros energiaitalok hódolóinak;

A gyógyszer készítményeket fogyasztóknak.

 

Amennyiben Te egy ökológiailag tiszta szigeten élsz, nem ismered a stresszt és az idegeskedés fogalmát,

kizárólag természetes termékeket fogyasztasz, akkor is feltétlenül próbálja ki a D4X My UnitDose terméket,

hiszen nagyon kellemes íze van és jól harmonizál a különböző italokkal és ételekkel, főleg a természetesen

savanyú tejtermékekkel. Győződj meg saját magad arról, hogy a hasznos lehet finom is! Természetesen, a fogyasztása előtt konzultáljon a Vision szakértőjével!

 

Bővebben olvashatsz az alábbi linkre kattintva. D4x a Jövő Tápláléka

[contact-form 2 „Felíratkozom a Fitt lesz hírlevére”]


Sugárzás ami körül vesz

A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG ANOMÁLIÁI, vagyis „MINDENKINEK SAJÁT CSERNOBIL-ja veszi körül „

Beszéljünk a sugárzásról, amit elkerülni nem lehet, de ami ellen, ha akarunk, tudunk védekezni. Sugárzást kapunk a világűrből, a Napból, a talajban lerakódó anyagokból, a radonból, de magában az emberben is felhalmozódik az élelmiszerekből, a levegőből és a vízből származó kálium-40-ből és rubídium-87-ből.

Egyre gyakrabban rögzítenek olyan eseteket, amikor üdülőházak tulajdonosai vagy a nyaralásból hazatérők kórházba kerülnek gyengeségre és rossz közérzetre panaszkodva, aminek oka, ahogy ez általában kiderül, a radon.

Beszéljünk a sugárzásról

A WHO meghatározása szerint „a radon egy kémiailag semleges, illat, szín és íz nélküli, természetben előforduló radioaktív gáz. Az urán természetes radioaktív bomlása során képződik, megtalálható a kőzetekben és a talajban. A talajból könnyen a levegőbe kerül, ahol rövid életű termékekre bomlik, a radon úgynevezett leánytermékeire. Bomlásuk során ezek a radon termékek radioaktív alfa-részecskéket bocsátanak ki és a levegőben található aeroszolokhoz, porhoz és egyéb részecskékhez csatlakoznak. A radon termékek belélegzésükkor lerakódnak a légutakat borító sejtekben, ahol az alfa-részecskék károsíthatják a DNS-t és akár tüdőrákot is okozhatnak. „

A radon megtalálható a vízben is, így a föld alatti forrásokból származó vízben jelentősen több radon lehet, mint a felszíni vizekben

A WHO adatai szerint a radon és a dohányzás több országban az 1. és 2. helyen osztozik a tüdőrákot okozó hatások sorában. Így, a folyamatban részt vevő radon 3-14%-ban felelős a betegség kialakulásáért.

A tüdőrák kialakulásához már a radon gáz alacsony koncentrációja is elegendő, így a legtöbb embernél a problémát nem a gáz mennyisége, hanem a saját falaik között fellelhető radon hosszabb időszakon át tartó belélegzése okozza. Az ilyen „együttélés” nagyon komolyan növeli a tüdőrák kialakulásának kockázatát, amit a különböző kontinenseken végzett kutatások is megerősítenek. A gáz különböző utakon keresztül jut be a házba – építőanyag pórusok, a vasbeton szerkezetek repedései, hasadékok, a szennyvíz-és csatornarendszer. A radon koncentráció általában magasabb a pincében és az alacsonyabb szinteken (közelebb a talajhoz).Radon káros sugárzása

De nem menekülhetünk el bolygónkról, nem hagyhatjuk el a sugárzással szennyezett élelmiszerek fogyasztását, és elkerülhetetlenül sugárzásnak vagyunk kitéve, ahányszor repülőn utazunk. A sugárzás elleni védekezés radikális megoldása nélkül azonban minden egyéb, az egészségünk megóvására tett erőfeszítésünk értelmét veszíti. Védelem nélkül akut sugárbetegségre, rákra, szervezetünk mutációjára, meddőségre, a központi idegrendszer zavaraira, az immunrendszer megbetegedésére és más elváltozásokra vagyunk ítélve.

Sugárzó Egészségtelenség!

Ebben a korban két baleset kapott nagyobb nyilvánosságot Fukusima előtt. Az egyik 1979-ben az egyesült államokbeli Three Miles Islandban, a másik 1986-ban az ukrajnai Csernobilban. Érthető módon ez utóbbi érintett bennünket közelebbről.

100 kilométeres körzetben elképesztő módon megemelkedett a kora- és torzszülések, a leukémiás és egyéb daganatos megbetegedések száma is. Ez utóbbi ébresztette rá a világot a valódi veszélyekre, hiszen Kelet -és Nyugat Európában, Ázsia és az USA egyes területein is jelentős radioaktív sugárzást mértek!

Ezeknek az aránylag „kisebb” dózisú sugárzásoknak a hatására pedig olyan változások lépnek fel az emberi DNS-ben, melyek évekkel később vezetnek idült betegségekhez, daganatos elváltozásokhoz.

 

Az erősen radioaktív eső Csernobil után Magyarországon, Zala megyére hullott, ahol aztán ijesztően megemelkedett a vastagbélrákok száma.

Az egészségkárosító izotópok ugyanis elsősorban a gyökérzöldségekben, gombákban halmozódnak fel!

Fukusima ugyan elég messzinek tűnik, de a globalizáció viszonyait ismerve azért mindenkiben felmerül a kérdés: vajon ez a katasztrófa mennyiben érintheti a mi egészségünket?

Sajnálatos módon a radioaktív izotópok felhalmozódnak a táplálékláncban. Bekerülnek a zöldségekbe, a tejbe, a planktonokon keresztül a halakba és más tengeri élőlényekbe.

A világkereskedelem törvényei szerint azonban a nyersanyagok, állati tápok, mélyhűtött áruk oly sok feldolgozási folyamaton és szállításon esnek át, hogy a végtermék pontos származási helye nehezen vagy egyáltalán nem kideríthető!

Japánban Fukusimá-ban 6 reaktor okozott világméretű gondot (emlékeztetőül: Csernobil-ban egy reaktornál történt hiba!)

A csernobili és a fukusimai balesetnél is a három radioaktív elem játszotta a főszerepet: jód 131, a cézium 137 és a stroncium 90. Ezekhez csatlakozik még a japán erőműben használt plutónium-dioxid, amely a világ legveszélyesebb mérgeihez tartozik. Néhány milligramm halált okoz, ráadásul ennek az elemnek minden izotópja radioaktív.

A JÓD, pajzsmirigyünk hormontermeléséhez elengedhetetlenül szükséges elem. A 127-es, stabil jód az, amit ez a belső elválasztású mirigy normál körülmények között felhasznál. A probléma ott van, hogy a veszélyes / 123, 125, 126, 128, 129, 130 és legfőképpen a 131-es/ izotópokat pajzsmirigyünk nem tudja a természetes 127-es izotóptól elkülöníteni, így azok is beépülnek, és a sejtfunkciók megkárosításával daganatos elváltozásokat okoznak.

A legveszélyesebb 131-es jód felezési ideje azonban szerencsére mindössze  7  nap, vagyis ennyi idő alatt csökken a felére kórokozó aktivitása.

A Japántól való nagy távolság miatt tehát Európára nézve ennek a veszélye minimális / tehát felesleges emiatt kálium-jodid tablettákat vásárolni a patikákban/

A jódénál sokkal veszélyesebb a kiszabaduló másik két elem, a cézium és a stroncium!

A Cézium önmagában nem mérgező, de a 137-es izotópja, amely a reaktorokban keletkezik, durván elfoglalja a szervezetben a kálium helyét – például a csontokban -, és a csontvelő károsításával fehérvérűséget, egyéb daganatot idézhet elő.

Igazi veszélye az, hogy felezési ideje 30 év, így 25 évvel a csernobili katasztrófa után is erősen aktív megbetegítő hatása a földekben, a gombákban, a vadállatok húsában és nemcsak Ukrajnában!

A Stronciumnak a természetben a 84-es, 86-os, 87-es és 88-as nem mérgező alakjai fordulnak elő.

Az atomerőmű – balesetekben a céziuménál sokkal kisebb mennyiségben kiszabaduló 90-es izotópja szintén a csontokba és a fogakba épül be.

Legfőbb beviteli forrásként a tejet szokták megemlíteni.

A Stroncium 90 egyik fő veszélye a Céziuméhoz hasonló, nagyon hosszú, 28 éves felezési időben rejlik!

A másik, különösen veszélyes helyzetet pedig a tengervízbe folyó stroncium alakítja ki.

A halak egyik alapvető táplálékául szolgáló planktonfajta az ACATHARIAS sejtvázát ugyanis kizárólag stroncium-szulfátból építi fel, így az egész tápláléklánc kórokozó valószínűsége aggasztóan megnő!

Szervezetünket naponta több forrásból éri élettani folyamatokra káros ionizáló sugárzás.

A károsodásnak leginkább kitett sejtjeink a nyirokrendszerben találhatók, vagyis az immunrendszerünk alapjai érintettek!

Az érzékenységi sorrendben az ivarsejtek, a csontvelő, a bélnyálkahártya sejtjei, a máj, a tüdőhólyagocskák majd az epeutak sejtjei következnek. A legellenállóbbak az idegsejtek, a csontsejtek az izom – és kötőszöveti sejtek.

Egyértelmű, hogy az ózonréteg fogyása, a röntgen, CT-, MRI- vizsgálatok ugrásszerű megszaporodása és a többi forrás felerősödése folytán bizonyos, hogy ez a kórokozó tényező is jelentősen hozzájárul nem csak a rosszindulatú daganatok számának növekedéséhez, hanem egyre fiatalabb korban való megjelenéséhez is.

Ráadásul az ivarsejteket érő sugárzás hatására nő a mutációk száma, és a nemzés révén a mutációk megmaradnak. Ennek eredményeként a következő generációkban emelkedő számban fognak majd megjelenni a genetikai defektusok.

Mielőtt végképp kétségbe esnénk, tudnunk kell, hogy megelőzés terén rendkívül sokat tehetünk az ionizáló sugárzások káros hatásai ellen.

Folytassunk egészséges életmódot. A megelőzés, a gondolkodás és táplálkozás megreformálása legyen napi szinten, gondolkodásunk alapja!

Váljon fontossá a rendszeres testmozgás!

Természetes legyen az, hogy táplálék-kiegészítőkkel segítjük a szervezetünk mindennapi feladatait.

A Vision termékek között különös figyelmet érdemelnek a biológiailag aktív étrend-kiegészítők, amelyek közvetlenül befolyásolják a szervezet védekezőképességét és aktívan felszámolják a sugárzás fenyegető hatásait.

Ezek a termékek az Antiox +, Detox +, Sveltform +, Beesk, Granatin Q10, Mega, Safe-to-see, Cupers Neo, Nature Tan, és a Brain-O-Flex. Sokféleképpen hatnak a szervezetre, de ebben az esetben első helyre méregtelenítő, immunserkentő és antioxidáns tulajdonságaik kerülnek.

Ma már azonban az egyedülálló speciális termék, a D i Guard nano is rendelkezésünkre áll.
Hatásai a következők:

  • Védelem a sugárzás hatásai ellen
  • Méreganyagok és nehézfémek kivonása a szervezetből
  • Az immunrendszer és a teljes szervezet megerősítése
  • Segít a fertőzés elleni küzdelemben (bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenállás, például E. coli)
  • Jobb emésztés
  • Javul a máj és az epehólyag tevékenysége
  • Aktív regeneráló hatás

D i Guard nano garantáltan elfoglalja jogos helyét az új Vision termékek között, hatékony védelmet biztosítva a sugárzás halálos hatásai ellen.


Miért károsak az energiaitalok?

Miért károsak a szintetikus energia készítmények a szervezet számára?

Kardiovaszkuláris betegségek fokozott kockázata, az idegrendszer összeomlása, meggyengült immunrendszer,

sziv betegségek fokozott kockázata

Mi a fitotonik iFly?

alkoholizmus … Mindezért a napjainkban rendkívül elterjedt népszerű energiaitaloknak mondhatunk „köszönetet”. A világszerte elfogyasztott energiaital mennyiség 3 milliárd liter évente!

A szintetikus energiakészítmények fő fogyasztói – a fiatalok. Koruk miatt a fiatalok még nem gondolnak az egészségükre. Nem értik, hogy a 25 órából álló napért folytatott harc során a legértékesebb eszközt pazarolják, az egészséget, és teszik mindezt az energia italok kapzsi és álnok kereskedői hasznára.

De a sokkal érettebb korosztály is egyre gyakrabban fordul energia „doppinghoz”, így próbálják meg kezelni feszült életritmusukat. A végtelen, kimerítő munka, az állandó otthoni gondok, a városi élet eszeveszett üteme – a modern ember megszokott társai nap mint nap. Az örök időhiány krónikus fáradtsághoz vezet, és az életet szinte munkatáborrá változtatja. Ahogy mondják: „épp hogy felkelt – már fáradt”.

Mindez szó szerint arra kényszerít bennünket, hogy az energiaitalokhoz forduljunk. Ám a segítségük messze nem feltétel nélküli: a mesterséges, hirtelen frissességért fizetett ár – az idegrendszer ellenállásának problémái. Szó szerint hitelt veszünk fel a saját egészségünkre, eléggé ’rabló’ kamatra, és őszintén szólva, nem is szándékozunk megadni ezt a tartozást.

Az energiaitalok rendszeres fogyasztásának – eredménye:

Miért károsak a szintetikus energiaitalok?

Miért károsak a szintetikus energiaitalok?

 1. A szervezet forrásainak kimerítése.

   A legtöbb energiakészítmény legfontosabb tonizáló összetevője – a  szintetikus koffein, a teobromin és teofillin, a koffeinhez hasonló hatású. Annak érdekében, hogy a serkentők gyorsan felszívódjanak a vérben, az italokhoz szén-dioxidot adnak, – így biztosítják a „szénsavas italok” kellemes hatását, a sokkal kevésbé kellemes következménnyel – a gyomor nyálkahártyájának megsemmisülésével együtt.

   A szintetikus stimulánsok gyorsan és erőteljesen növelik az adrenalin termelődését a vérben, amitől a szív gyorsabban ver, és a vér gyorsabban áramlik. Ennek köszönhetően átmenetileg növelik a vér áramlását az agyban, és már érezzük is az annyira vágyott hatást. De az ilyen „hitelbe kapott” élénkség helyébe hamar a fáradtság lép, ami fizikai és idegi kimerültséghez, álmatlansághoz és apátiához vezet.

2. Csapás a „célszervekre”

A szintetikus energiaitalok meggondolatlan fogyasztása elsősorban a szív- és érrendszerre mér csapást, ami a mesterségesen kapott energiára tachycardiával (szapora szívveréssel) és a vérnyomás ingadozásával válaszolhat. Az energiaitalok a szívre – de ugyanígy a májra és a többi „célszervre” – a legveszélyesebbek, ez különösen igaz a szénsavas és az alkoholt tartalmazó energiaitalokra, mivel a szén-dioxid növeli hatásukat.

Szörnyű, hogy a többség nem tartja az ilyen italokat alkoholnak. Ez egy valódi, a fogyasztóknak – különösen a fiataloknak – állított „csapda”! Az alkohol ízének elrejtését szolgáló adalékanyagokat tartalmazó alko-energetikumokat, mint élénkítő „szénsavas üdítőt” isszák. Az eredmény -egészségügyi problémák, a személyiség szétesése, alkoholfüggőség.

Az energiaitalok károsak a gyomorra nézve is: mint bármilyen szénsavas ital, fokozzák a gyomorsav termelődését és az elsavasodást, ezzel hátrányosan befolyásolják a tápcsatorna állapotát és működését. Mindez gyorsan gyomorhuruthoz, fekélyhez sőt olyan szörnyű dolgok, mint a gyomor „ön-emésztése” kialakulásához vezethetnek. Az italok – aromáknak, aromatizálásoknak és színezékeknek köszönhetően – kellemes íze, illata és színe súlyos csapást mér a májra, a létfontosságú szervekre, amelyek az egész szervezet szűrőjeként működnek.

„Kokain a bankban” – egy szleng kifejezés az alkoenergia-készítményekre az amerikai fiatalok körében. Az alkohol-dopping segít gyorsan elérni a lerészegedést, miközben az ember vidámnak, józannak és aktívnak érzi magát. A kutatók véleménye szerint, egy gyógyuló alkoholistát megzavarni tonizáló szintetikus energiakészítménnyel ugyanaz, mintha az autóban egyszerre nyomnánk a gázt és a féket! Az alkoholtartalmú energiaitalt fogyasztók kétszer nagyobb kockázatnak vannak kitéve azon a téren, hogy balesetet szenvednek el,vagy szexuális erőszak áldozatává válnak.

3. Hozzászokás

A mesterséges „élénkség a bankból” egyfajta jellegzetes addiktivitással jár- sokan szó szerint „ráállnak” ezekre az italokra, helyettesítve vele a teát, a kávét, a szénsavas italokat és a gyümölcsleveket. Miközben bizonyítást nyert: a szintetikus energiaitalok fogyasztása a szellemi kapacitás csökkenéséhez és az immunrendszer gyengüléséhez, valamint álmatlansághoz, folyamatos szorongáshoz, gyomor-bélrendszeri rendellenességekhez vezetnek, eközben többszörösen megemelik a szívbetegségek és a csontritkulás kialakulásának kockázatát.

szintetikus enegiaitalok eredményei

Hozzászokás

Vajon ártalmatlan annyira népszerű energiaitalok? Van már, egy egészséges alternatíva, amivel feltöltheted a tested energiaforrásait? A következő írásomba feltárom a témát.

Mi D4X Smart Food? Fedezzed fel rejtett energiát és bemutatom az új egyedülálló kategóriájú termék – az energia alapú természetes, egészséges alternatívát a szintetikus energiaitalokkal szemben.

Energia Pár Perc Alatt, most már  itt van számodra is. Olvasd a következő bejegyzést.

Fedezzd fel

Energia Pár Perc Alatt